ÆBLET FALDER (2020)


ROADTRIP TIL PADBORG

ÆBLET FALDER… er en tragikomisk historie om fastlåste familiemønstre, løgne og fortielser. En rørende fortælling om en tur til Padborg og et bagagerum, der skal fyldes med ’grænsebajere’, men som ender med at udfolde to menneskers livsbagage.

En datter kører med sin far til Otto Duborg for at købe god, billig vin til morens 60-års fødselsdag. Faren har fået snuppet sit kørekort, så det er datteren, der sidder bag rettet i den gamle Opel Astra. Da de ankommer, er butikken lukket på grund af brand. Faren nægter at handle i en anden nærliggende grænsebutik, da de engang har solgt ham fem rammer øl, som viste sig at være alkoholfri. Far og datter fortsætter derfor sydpå, men bilen bryder sammen, og svipturen kræver pludselig en overnatning. Gamle sår brydes op, skænderier opstår…indtil de begynder at dele deres tanker med hinanden.


OPHAV PÅ GODT OG ONDT
ÆBLET FALDER… handler om det svære ved at finde sin plads i familien selv længe efter, at man har forladt reden. Om erkendelsen af at æblet, på godt og ondt, ikke falder langt fra stammen. At nogle ting kan vi forandre, mens andre er en del af vores grundlæggende dna. Dramatiker Lærke Sanderhoff, Hans Rønne og >>TEATRET<< går i denne gribende fortælling tæt på det, vi så at sige har fået ind med modermælken og vores evne til at tilgive og finde nye måder at være sammen på.

MEDVIRKENDE MARIE MONDRUP OG JESPER HYLDEGAARD
DRAMATIKER LÆRKE SANDERHOFF
INSTRUKTION HANS RØNNE
SCENOGRAFI GITTE BAASTRUP
PRODUCERET AF >>TEATRET<<
LYS OG TEKNIK POUL JEPSEN