POPULÆRMUSIK FRA VITTULA (2009)


En Co-produktion mellem ”TEATRET” og Svalegangen.

BRÆNDEVIN OG SALMESANG. VÅDE KYS, TØRRE TÆSK OG ROCK'N'ROLL MUSIC!

Bogen POPULÆRMUSIK FRA VITTULA er skrevet af Mikael Niemi og er siden den udkom i 2000 blevet oversat til mere end 30 sprog. Nu bliver bogen for første gang omsat til dansk teater, nydramatiseret af Kristian T. Erhardsen og iscenesat af Hans Rønne.

Med barok og fantasifuld humor fortælles historien om at blive voksen i en tid, hvor verden er i opbrud. Om at bryde med familie-traditioner og gå egne veje. Om at have skelsættende oplevelser og finde sig selv.

"Jeg var teenager i det samme årti, som det ’Populærmusik fra Vittula’ skildrer. Og ligesom for drengene i forestillingen skubbede Beatles også i den grad til noget fundamentalt i mig. De blev eksponenter for mit barnlige og uartikulerede ønske om forandring. ’Populærmusik fra Vittula’ beskriver på en humoristisk og følsom måde noget fundamentalt menneskeligt. Nemlig længsel. De unge i historien har en ukuelig udlængsel, og en drøm om at tingene kan være anderledes, mens de gamle længes tilbage til svundne tider fra før verden gik af lave.”

Medvirkende: Thomas Corneliussen, Thomas Guldberg Madsen, Mogens Pedersen og Marie Dalsgaard
Instruktion: Hans Rønne
Scenografi: Gitte Baastrup
Forfatter: Mikael Niemi
Dramatiker: Kristian T. Erhardsen