AFDELINGEN FOR MINDRE PLANTER (2014)


Historien udspiller sig på Lunds planteskole, som Gunnar Lund overtog efter sine forældre for mange år siden. Dengang var gartneriet bogstavelig talt en frodig virksomhed med et bredt sortiment af blomster, buske og træer.  

Nu derimod er det kun i gartneriets ældste fløj ”Afdelingen for mindre planter”, at der stadig er aktivitet. Her produceres der Efeu, Vedbend og Myrtegedeblad. Og det er her, at virksomhedens to eneste ansatte Lis og Dorthe er beskæftiget med at sætte de små stiklinger i potte.

Kvinderne kan deres kram. Her føler de sig hjemme. Det er her, de hører til og de nyder arbejdslivet i en afslappet atmosfære af travlhed, tryghed og rutine.  

Men gartneribranchen er i krise. Lund må tage konsekvensen. Afdelingen skal beskæres med 50%. En af hverdagsheltinderne må forlade virksomheden.

Det der var tænkt som en ren formalitet fra Gartner Lunds side, udvikler sig i stedet til et eksistentielt drama, hvor den skæbnesvangre besked får helt uanede konsekvenser. 

Foruroligende spørgsmål om identitet og selvransagelse pibler frem af trioens mentale bunddække. Hvem er du? Hvem er jeg? Hvem er vi?

PRESSEN SKREV
***** (5 hjerter) ”Der er bare så meget vild hverdag over den lille krisekomedie, at den undervejs umærkeligt vokser sig stor. Det store i det små”. POLITIKEN

***** (5 stjerner) ”De træffer tonen, figurerne og situationerne så fuldkomment præcist, at vi sidder i fem kvarter og salighedssmiler over dem” JYLLANDSPOSTEN

***** (5 stjerner) ”Det er underholdende, det er tankevækkende, det er på alle måder teater til tiden” TEATER 1

****** (6 stjerner) ''En scenekunstnerisk diamant hæver sig op af “Afdelingen for mindre planter” MORTEN HEDE

Instruktion: Hans Rønne
Scenografi: Gitte Bastrup
Medvirkende: Marie Mondrup, Henrik Prip,
Stine Schröder Jensen
Manuskript: Stine Schröder Jensen, Marie Mondrup, Henrik Prip & Hans Rønne

AARHUS + TURNE

Teatret Svalegangen 27. okt. - 6. nov.

Turne 9. nov. - 14. januar 2016